söndag 18 januari 2009

Jul/nyår 2008 - INBROTT 2009

Så har jul och nyår "susat" iväg. Mycket förberedelser innan jul och så är allt över så fort. Vi firade vår första jul här i huset - med släkten (14 personer). Men det gick jätte bra och var mysigt. Som tur var hittade tomten till vårt nya hus.




























Nyår firade vi hemma hos våra kompisar med massor av god mat och dryck.


Önskar alla en god fortsättning på det nya året.


Här har allt rullat på som vanligt i januari ända fram tills igår. Då var vi på 35 års kalas hos några kompisar här i Vellinge. Plötsligt ringde min mobil och jag såg att det var ett skyddat nummer. Satte andan i halsen när jag hörde en röst från securitas säga - ni har haft inbrott i ert hus. Det är sådant man läser i tidningen dagligen, men inte tror ska drabba en själv. Usch, vad obehagligt det är. Någon har brutit sig in i vårt hus via altandörrarna. Rivit ut saker från vardagsrum, kök, datarum och sovrum. Allt låg i en enda röra. De har inte tagit stora saker med sig (som t ex tv o dyl). Men vetskapen att någon har rotat runt bland våra saker är mycket obehaglig. Man tror fortfarande inte att det är sant! Våra grannar bredvid och mittemot var hemma, men har tyvärr inte hört och sett något. Tydligen skrämmer inte alla dekaler om larm bort tjuvarna. Men förmodligen har de blivit något stressade av larmet som tjöt rejält. Annars hade de nog stökat runt och tagit ännu mer. Det är ju inte alltid värdet/kostnaden för alla saker - det ju minnena som aldrig går att ersätta. Sen är det ju givetvis en massa arbete för oss att återställa allt. Barnen blev stressade och oroliga. Villiam har frågat mycket, men Lovisa verkar ha tagit det värst och sov mycket oroligt i natt. Men det gäller bara att försöka vara lugn och förklara allt så gott man kan.






























3 kommentarer:

Anonym sa...

Men FY vad hemskt! OCh vi som slarvar med att använda larmet ibland. Det får bli omedelbar bättring på det, för det hjälpte ju säkert er, att larmet störde dem.
Så himla trist.
Hoppas att ni ska kunna känna er trygga i huset i alla fall:)

Hanna sa...

Usch vad tråkigt!O stackars Lovisa! (ja o självklart er andra också) Man tycker ju att larmet ska avskräcka... Men ringde inte securitas direkt när larmet gick för o kolla om de var ni som satt igång larmet? Hoppas de inte fick med sig något av betydelse och att allt är bra med er annars!

Ha de bra!

Nina sa...

Nej, fy vad tråkigt och ledsamt. Jag o barnen är helt chockade och lider med er. Jag gick in för att kolla mailet du hade skickat o väntade mig något roligt och så kommer detta fruktansvärda besked, nej fy- stackars er alla- ni är i våra tankar. Jag ringer så fort jag kan. Många kramar till er alla från faster Nina o barnen